Chris en Marc uit België, met de Fiat 500 achter de camper naar Frankrijk.

Ronald,

We zijn terug van Frankrijk. Je herinnert je vast nog de Belgen die een trekstang hebben laten plaatsen om een Fiat 500 te trekken achter een campervan. Toen ik bij jou in de Zeestraat vertrok, en we het functioneren van de signalisatie op de Fiat overliepen, was er geen probleem. Dus thuis haalden we de Fiat er af en waren gerust om een week later (half Mei) te vertrekken.

De morgen dat we starten bleken ineens de remlichten niet te functioneren. Op de plaats waar we vertrokken was er natuurlijk juist geen hulp. Eerst naar jou gebeld maar je kon ons niet echt helpen, en je twijfelde of het weh aan de Fiat achter e camper lag want we hadden allemaal gezien bij de testen  je garage dat het werkte. We zijn dan nog iemand gaan opzoeken, geen technieker, daar konden we enkel zien dat de aansluiting van de Fiat in orde leek en er ook niets mis was met de adapter (11 polig naar 7 polig).

Wij naar een Fiat garage binnen geraken om de trekhaak en bedrading te laten controleren… dat ging zo wie zo meer dan een dag duren. De Fiat was helemaal nieuw: Dus rijden maar met de gewone lichten op en hopen dat we, tijdens de 4 dagen onderweg, geen problemen kregen. We zijn perfect in Bordeaux geraakt. Zonder controles, lastige gendarmes of problemen met onze niet werkende stoplichten.
Ge moet al eens geluk hebben.

Op Euronat konden we dan de test doen met andere aanhangwagens en daaruit bleek dat het probleem wel degelijk bij het trekvoertuig lag. Uiteindelijk was daar de installatie ook goed en professioneel. Maar men had daar eerst de installatie getest en daarna een deel van de bedrading in een chassisholte geduwd, wat niet nodig was, gezien die al onzichtbaar achter de gasflesruimte zaten. Toen de bedrading uit de holte gehaald werd werkte alles prima. Dus waarschijnlijk was een draad te hard geplooid want alle koppelingen waren prima. Dus op zicht was er geen probleem.
Eind goed, al goed. Alles werkt prima en de terugreis liep op wieltjes

Hebben in Frankrijk en in België, deze reis alvast geen enkele opmerking gekregen alhoewel we zowel in België als in Frankrijk meerdere malen door politie opgemerkt werden.

Ronald nogmaals bedankt voor het mooie werk. Eind november starten we naar Spanje. Benieuwd of er nu weer niemand aanstoot neemt aan de trekstang. Behalve het feit dat je steeds moet opletten om niet in een situatie te komen dat je achteruit moet rijden, rijdt de combinatie zalig leuk.
We houden je op de hoogte.

Groetjes,
Chris en Marc De Bruyn

[ Terug naar Klanten ]